* Etajul 1, camera 114

Chiţac şi Stănculescu au fost „cazaţi” la etajul 1 al spitalului, la salonul nr. 114. Salonul cu patru paturi este locuit însă numai de cei doi şi are baie proprie, la fel ca toate celelalte camere. Ieri, la 7.00 s-a dat apelul, iar foştii generali au putut intra în contact cu ştirile despre ei, având televizor în cameră, dar şi acces la două ziare pe zi („Adevărul” şi „Jurnalul Naţional”). La 7.30 au mers la sala de mese. O încăpere lungă, cu 20 de locuri.

Acolo au primit micul dejun: lapte, 100 de grame de biscuiţi şi 30 de grame de margarină. Nu au avut nicio solicitare. Au venit cu haine de acasă şi au fost foarte prietenoşi cu personalul Spitalului Penitenciarului Jilava. De la locul de detenţie au folosit doar aşternuturile.

O singură rugăminte şi-au exprimat: să nu vadă jurnalişti! În rest, s-au putut delecta cu plimbarea zilnică. Între o oră şi trei ore pe zi! În spatele spitalului, o parte din curtea interioară a fost transformată în loc de plimbare. Un fel de părculeţ, cu bănci şi două porţi mici pentru iubitorii sportului cu mingea. Stănculescu şi Chiţac sunt în permanenţă monitorizaţi, la fel ca toţi deţinuţii. Tot ieri, cei doi foşti militari au fost supuşi mai multor investigaţii medicale, starea lor de sănătate fiind în general bună.

Serviţi cu ciorbă ţărănească

La ora 12.00 s-au auzit din nou cheile în uşile din fier ale saloanelor. Era timpul mesei de prânz: ciorbă ţărănească şi paste făinoase cu 100 de grame de carne de porc. Până la ora 16.30, Stănculescu şi Chiţac s-au odihnit. Ieri, la cină s-a servit orez cu lapte, iar diabeticii au primit mâncare de cartofi cu carne.

Deţinuţii nu au voie să primească pachete de acasă, conform unui ordin dat de fostul şef al Administraţiei Penitenciarelor Marius Iosef. Dacă doresc însă ceva, pot merge la magazinul amenajat în curtea spitalului. Fiecare deţinut are un cont şi poate cumpăra produse de maximum 250 de lei/lunar.

Pe lângă dulciuri şi răcoritoare, deţinuţii îşi pot cumpăra cu 6 lei o pereche de cărţi de joc sau un joc de rummy, în schimbul a 30 de lei. Duminica pot participa şi la slujbele ţinute la biserica din incinta penitenciarului.

Scoşi din evidenţele militare

Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu au fost degradaţi militar, prin decizie a instanţei şi vor fi scoşi din evidenţele militare. Conform MApN, instanţa, după emiterea hotărârii definitive, se adresează Ministerului Apărării, în vederea scoaterii din evidenţele militare a cadrelor care sunt condamnate penal, prin ordinul Şefului Statului Major General, în cazul celor care au avut grad de general sau amiral.

Stănculescu, la ruletă

În momentul în care magistraţii Înaltei Curţi decideau ca împotriva lui Victor Stănculescu să se menţină condamnarea cu închisoarea pentru o perioadă de 15 ani şi degradarea militară, acesta nu se afla în sala de judecată, ci juca la ruletă în Casino Palace ”Casa Vernescu” de pe Calea Victoriei din Bucureşti.

Cu doar 15 minute înainte de ora 18.00, oră la care a fost anunţată conferinţa de presă, o maşină cu şofer a venit, l-a luat pe general şi l-a transportat în grabă, la hotelul Howard-Johnson unde acesta a vorbit cu jurnaliştii şi, de unde, ulterior, a fost ridicat de poliţie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s